Extra nieuwsbericht!

We komen met een belangrijk nieuwsbericht op het randje van 2022!

Wij gaan ons in de regio Haaglanden als plusgroep meer richten op de informele zorg, namelijk de plusmaatjes en plusstudenten. De projectleiding van de Pluscoaching (de formele zorg) wordt overgenomen door het ROC Mondriaan.

In Leiden e.o. blijft de Plusgroep de pluscoaching organiseren! Dit bericht geldt alleen voor de regio Haaglanden!

Wat dat betekent en wie de contactpersonen worden in die Regio kun je hier terugvinden in de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief December 2022

De nieuwsbrief van december staat klaar! Op de hoogte zijn van onze recente activiteiten, de drukte aan het eind van het jaar, de samenwerking met het CJG en de trainingen die plusstudenten geven? Lees dan hier onze nieuwsbrief!

team-plusgroep

Nieuwsbrief september 2022

Er is weer een nieuwsbrief de deur uitgegaan! De nieuwsbrief is voor alle aanmelders, pluscoaches,
plusstudenten en plusmaatjes. Een jongere aanmelden? Meer informatie over wie wij zijn? Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes? In deze brief geven we je weer een update.

Nieuwsbrief niet ontvangen? Deze is hier terug te vinden.

Plusstudenten-groepsfoto

Programma: ‘Meer kansen voor jongeren’.

Afgelopen drie jaar heeft Plusgroep mogen deelnemen aan het programma: ‘Meer Kansen voor Jongeren’. Binnen dit programma werkten achttien projecten van 2018-2021 aan een beter toekomstperspectief voor 2100 (kwetsbare) jongeren. Het Verwey-Jonker Instituut evalueerde dit programma van het Oranje Fonds en volgde de voortgang, de meerwaarde, de resultaten en de effecten van het programma.

Meer informatie kun je vinden op de websites van:

Oranjefonds en het Verwey-Jonkers Instituut

Hug to Employment is afgerond!

Hug tot Employment is een project waarin we meegedacht hebben vanuit onze eigen kennis en ervaring aan middelen ter voorkoming van schooluitval. Partners uit Spanje, Noorwegen en Nederland hebben de krachten gebundeld om vanuit bestaande ervaringen de beste voorbeelden en werkwijzen te verzamelen om jongeren op school te begeleiden. Te begeleiden in hun eigen ontwikkeling

foto-lockdown-buddy

Tips coaching in lockdown

Helaas is het weer zover: we zitten in een nieuwe lockdown. Voor sommige jongeren komt de vakantie als geroepen, andere jongeren hebben het nu juist extra moeilijk. Zorg als Plusmaatje, Plusstudent of Pluscoach in ieder geval dat je weet hoe het met de jongere die jij coacht gaat. Hieronder een paar tips: Zorg dat je

Mijn vertrek,

Na vier jaar werkzaam te zijn geweest bij Plusgroep gaat Arianne de overstap maken naar de organisatie Welzijn E25. Arianne begon als coördinator Plusmaatje en Pluscoach, mocht samen met haar collega Mirte het avontuur Plusstudent starten en heeft de laatste 1,5 jaar zich verder mogen ontwikkelen tot projectleider. ‘Ik mag terugkijken op een hele leuke tijd

Nieuwe collega!

Ik ben Marloes van Hove en ik ga als coördinator aan de slag voor de plusgroep. Inmiddels werk ik al 15 jaar voor de jeugdzorg organisatie Cardea, waarbij ik verschillende functies heb vervuld in het uitvoerende werk. Mijn ervaring met het werken in groepen, coaching en trainingen geven neem ik dan ook met mij mee.